mambang koning (fiore diablo) tinggal kenangan..

expr:id='"post-body-" + data:post.id' itemprop='articleBody'>
MAMBANG KONING
JGW 3426
PROTON ISWARA LMSS
27.01.2003---23.05.2013
KINI TINGGAL KENANGAN..

assalamualaikum..da lama rasanya blog ni senyap sunyi..bukan apa..membawa diri sekejap..meredakan kesebakkan didada..hahhaa..yela..mana x nya..10 tahun aku belai dia..dari tayar sampai hujung anttenna..semua terjaga..sampai masa kuterpaksa lepaskan jua..

sebenarnya dari dulu lagi..teringin nak tayang mambang koning kat dalam ni..
tapi kita tau..kereta kita x la rare mana,,nk tayang sana sini..tapi rasa bersalah plak,,jika x diberi peluang tuk mambang koning beraksi kat sini..kali ni entri ni memang la x cun mana..tapi dikesempatan ni..saya sajikan buat peminat jentera saga iswara malaysia..jentera ku.. 
si MAMBANG KONING (fiore diablo)

rupa bentuk asal..sehari sebelum pembedahan besi..
masih dara kesucian..
tadaaaa..dalam 1 malam je da berubah wajah..semasa pembedahan..
xyah ditunjuk ye..sedih rasanya kena gogoll..hahaha..
muntut sekali kita kasi ubah..ini kalilah...
ha...percaya atau x..masa ni baru je sampai umah..baru balik dari sri pentas tv3..
program mhi katanya..kitaorang masuk tv3 wooo..bangga x bangga la..bak kata member aku...kau ada..hahaha..
saja je..plasing side mirror baru..hahaaa..
ha..ni bukan autoshow..kereta x cun nak masuk autoshow apanya..ni masa sesama memeriahkan event ef 1 solution..member punya event..kita support je..
ha ni masa kitaorang berkonvoi ke bandar segamat.,,jumpa geng sana..
 ni kat teluk batik resort..perak..event v5 bersama geng utara..da sampai wei utara..walaupun buruk..kita pijak je pedal..asal sampai..
 teluk batik resort..
ha ni masa event mega tt legasi saga fiore..kat kuala kubu..bukan main audio eh...jual stiker je bang..hahhaa..bonet sale..boleh ke x pe..
 tt ngn geng segamat..
 mega tt legasi selatan..di bandar muar..
 saja je plasing air terjun 4 step..eontech..hahaha..da jual da pun..pakai yg 5 step..eroback..baru la kena..
 mega tt legasi..di kuala kubu ...keta kita paking tepi je..yg banyak2 kt depan tu baru la keta yg rare..rare..
 ha..time ni baru nk berehat..lepas hantar orang pegi dan balik mengundi..hohohohhoo..untung la makcik2 g ngundi saya bawak..sekali2 ye makcik,,.naik fiore pegi ngundi..time ni la aku drive paling sopan sepanjang tahun..30kmh je..perkh..tensennnn..
yg ni kalau nk tau..pic sebelum kena angkut ngn owner baru...xmo citer la..sedih..
 interior mambang koning..xla se mewah mana..asalkan selesa ketika memandu dah la..
 interior biasa2 je..bnyk lg yg stended..
 yang ni jadi rebutan..memang sayang nk kasi lepas ini barang..tapi da terpaksa..huhuhu..dimanakan ku cari ganti...
 enjin stende je...STP stended tapi pekak..hahahha..1.3 je bang..stended keluar kilang..da berapa kali kena tahan polis..bukak bonet..stended je..x racing pun..setakat 160-170..sayooooo...sayooooo..
da..di...du...da...di...du...sofa seken je..
 ni pic latest sebelum di bawa pergi..bawa..daku pergi..pacu laju2..
 wajah sedih...:(
nmpk x muka saya...merelipppppp...

 berangan nak jadi ketam..
 org kata seksi sgt..tu yg sarung bra je..hhahahaa...

simple-simple je..
watashi no manzakudo...hahhaa..arigato gozaimas..
hango..hango..

rasanya cukup la..apa yg dpt saya sajikan..kang lebih2 kang korang jemu..mentang2 la kereta sendiri..belanja gambar je..hahhaa..insyallah..jika ada kesempatan lain..jentera yg lain pula akan menyusul..
apapun terima kasih la pada yg support saya dari mambang koning ku stended keluar kilang..sampai rabak dikerjakan..bimbingan korang sgt2 aku hargai..tula bergunanya kawan..ramai kawan..banyak ilmu kita dapat..yapada..aku mengarut ni..ok geng..akhir kata..jangan serik main kereta..selagi jiwa kereta ada dalam diri..selagi tu kita masih terus rabak duit..hahhahaa...
salam kenangan dari MAMBANG KONING...
peace yoooollll...

MAMBANG KONING SENTIASA DIHATIKU....

THANKS SUDI BACE!! SUKE LIKE JE OKEY !

1 comment:

  1. Bro.m berapakah cost utk perubahan badan ni... Email if saya adalah skylineisking@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...